Joint Research Centre is voor heel Zeeland!

Gepubliceerd: Woensdag 21 februari 2018 16:23

Het Joint Research Centre in Middelburg, het 21 miljoen kostende laboratorium voor bèta-studies waarvoor vorige week de intentieovereenkomst werd getekend, is van betekenis voor heel Zeeland.

Dat zegt Commissaris van de Koning Han Polman in zijn wekelijkse gesprek met CTV Zeeland. Hij is blij dat er zo’n ‘geweldig centrum op gebied van techniek’ komt. Hij schrok niet van de oproep van University College Roosevelt - een dag na de ondertekening - aan de gemeente Middelburg om toch vooral de toegezegde 2 miljoen te leveren waarmee die studierichtingen kunnen worden opgezet. Scalda en HZ, de twee andere onderwijsinstellingen die van het lab gebruik zullen maken, hebben we al technische opleidingen.


Verder lijkt de provincie in toenemende mate te kiezen om evenementen te sponsoren in plaats van te subsidiëren. Waarom? ,,Je hebt activiteiten waarvan de politiek zegt: dit heeft een provinciaal belang die willen we steunen, want die kunnen zonder subsidie niet bestaan. Daarnaast zijn er mooie evenementen zowel terrein van sport als cultuur, waaraan wij vragen: Wat krijgen we er voor terug. Kunnen we er relaties ontvangen, kunnen we extra Zeeland marketing organiseren? Als sponsor kun je dat vragen.’


Deel deze pagina:

Gerelateerde berichten

Commissaris keert met een goed gevoel terug uit Den Haag

Zeeland werd niet één keer genoemd in de troonrede tijdens Prinsjesdag e...

Provincie schrikt niet van alarmerende krantenkoppen

‘Verhuizing Marinierskazerne op losse schroeven’ (De Telegraaf)‘Ook ...

Zeeland-Friesland: Rijksoverheid geïnteresseerd

De Rijksoverheid is zeer geïnteresseerd in een samenwerkingsverband van d...

Polman: Wonen naast vliegveld Midden-Zeeland? Geen probleem!

Commissaris van de Koning Han Polman zou er geen probleem mee hebben om na...

Meer gerelateerde berichten
advertentie Reporter banner 3

CTV Zeeland - Realisatie website: HPU Internet Services